Unlock Your Skills

Unlock Your Skills

Esports gebruiken voor recruitment en employee-branding is absoluut uniek, dit gecombineerd met de data strategie en de mogelijkheden tot activatie maakt deze ilionx & QNH-case ontzettend divers. 

Challenge:
ilionx & QNH merkte dat het als werkgever steeds lastiger wordt om studenten te werven. Toen het afgelopen jaar in contact kwam met esports & gaming zag men direct mogelijkheden om deze werelden te gebruiken voor employee-branding en recruitment. Zodat men vanuit daar een voorkeurspositie kan gaan genereren onder studenten & young professionals in de IT.

Solution
ilionx & QNH zijn intern gestart met het creëren van draagvlak op de werkvloer en het maximaal inzetten van employer branding. Want om zomaar als non-endemic brand in de wereld van gaming te stappen zonder bewijslast was niet de juiste manier. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om deze positieve branding te starten bij je interne medewerkers.

Door middel van gave activaties, game-battles, kennis- en gezinsdagen, speciale werkgroepen en esports rooms is het draagvlak enorm geworden. 1 op de 8 medewerkers hebben actief aangegeven deel uit te willen maken van de kopgroep die meedenkt aan volgende game-activaties of evenementen. Deze kopgroep dompelt zich natuurlijk ook zelf regelmatig onder in de wereld van esports & gaming.

Zodra het intern fundament stevig staat is het straks tijd om naar buiten te treden en de doelgroep te engagen op hogescholen en universiteiten met het brand ilionx & QNH. Het sociale aspect van gaming wordt gecombineerd met het competitieve in gave activaties. Deze studenten en young professionals binden, boeien en behouden met behulp van de nieuwste marketing technologieën.

Results
Intern was het gemiddelde rapportcijfer vanuit de medewerkers op deze nieuwe weg een 8.3! Heel positief dus. Collega’s waren erg betrokken en de reacties en inzendingen waren enorm met de game-battle. Zo kreeg ilionx & QNH ook veel meer inzicht in de uitdagingen, interesses en behoeftes van de medewerker op een leuke manier! Hieronder de winnende foto.

 

Categories