Bioscoopketen Kinepolis

Bioscoopketen Kinepolis

De Kinepolis-case is een voorbeeld van een driehoeksrelatie die we in de toekomst nog vaker gaan zien. Consumentenmerken, sportorganisaties en de wereld van esports die samen iets voor elkaar kunnen betekenen. Interessant in deze case zijn de oneindige mogelijkheden die er voor beide organisaties uit dit partnership te halen zijn. 

Challenge
Bioscoopketen Kinepolis bevindt zich in een concurrende markt waarin het moeilijk is om je als bioscoop te onderscheiden. Om als snelgroeiende en innovatieve keten toch op te vallen gingen Kinepolis Jaarbeurs Utrecht en EsportsXperts opzoek naar een oplossing.

Solution
Die oplossing werd gevonden in de vorm van een partnership met FC Utrecht eSports. Kortom een eerste stap in de dynamische wereld van esports waar EsportsXperts hen verder in gaat begeleiden.  Kinepolis beschouwt het partnership met FC Utrecht eSports als een belangrijke bouwsteen voor de toetreding tot de Sportswereld. De bioscoopketen wil daarbij eSports steeds meer integreren in haar eigen entertainmentpakket. Een eerste stap daartoe zette Kinepolis onlangs al, toen het de EU Summer Finals van de League of Legends live vertoonde op vier verschillende locaties en bezoekers direct trakteerde op de mogelijkheid de nieuwste spellen te spelen in een heuse game area.

Results
Op het event werd bijzonder goed gereageerd. Door nu samen te werken met de eSports-tak van FC Utrecht, kan Kinepolis de eSports-beleving in de bioscoop nog beter op de kaart zetten – en andersom krijgt FC Utrecht toegang tot een modern podium met het beste beeld en geluid voor de diverse eSports-activiteiten van de club.

Vanuit EsportsXperts wordt er ook uitgekeken naar de samenwerking met Kinepolis en FC Utrecht: “We zijn blij dat we dit partnership tot stand hebben kunnen brengen. We zien in FC Utrecht eSports de perfecte oplossing voor de uitdagingen waar Kinepolis voor staat. De club zit stevig verankerd in de lokale maatschappij en het esports domein sluit naadloos aan bij datgene wat Kinepolis nastreeft; het faciliteren van impactvolle ervaringen. We zien uit naar activatie van dit kansrijke partnership”.

 

Categories