E-Talents Cup

E-Talents Cup

Het koppelen van een traditionele sport aan de opkomende wereld van gaming is iets dat we in de toekomst wellicht vaker gaan zien. De E-Talents Cup is een fantastische aanzet binnen deze ontwikkeling en toont de potentie voor de toekomst.

Challenge:
In Nederland is een ontwikkeling bezig waarbij steeds meer jongeren binnen blijven en gaming verkiezen boven traditioneel sporten zoals voetbal. Door deze ontwikkeling zien voetbalverengingen en de KNVB dat het aantal leden aan het afnemen is.

Solution
Om deze trend te doorbreken komen KNVB en EsportsXperts met de E-Talents Cup. Binnen dit initiatief wordt er binnen het huidige traditionele voetbal gebruikt gemaakt van gaming. Door middel van het vertalen van spelelementen uit de voetbalgame FIFA 19 naar het traditionele voetbalveld, worden de twee werelden met elkaar verbonden. Doordat deze activiteiten zowel in de kantines als op het veld plaatsvinden, krijgen voetbalverenigingen de kans om via deze belevingswereld jeugdleden te binden.

Results
De E-Talents Cup geeft een nieuwe impuls aan het jeugdvoetbal en stimuleert leden om actief te blijven bewegen. Door deze activatie raakt een vereniging haar leden in hun interessegebied en stimuleert het de betrokkenheid. Door het interessegebied te vergroten wordt voorkomen dat leden stoppen vanwege het feit dat ze moeten kiezen tussen twee verschillende soorten hobby’s.

 

Categories