Esports Arena, grondleggers van lokale esports faciliteiten in Noord-Amerika, gaat de arena’s in Santa Ana en Oakland op een bijzondere manier uitbreiden. Het bedrijf gaat zich namelijk nieuwe esports arena’s vestigen in filialen van de Walmart.

Esports in samenwerking met een retailgigant, het lijkt misschien een bijzondere combinatie maar volgens Tyler Endres, CEO van Esports Arena, valt dat reuze mee:
“Het enorme aanbod van Walmart filialen biedt ons de mogelijkheid om de esport beleving voor een breed publiek toegankelijk te maken en verder uit te breiden”. Het onder de aandacht brengen van de wereld van esports onder een bredere doelgroep lijkt daarmee een van de hoofddoelen van deze samenwerking.

Op de vijf locaties die Esports Arena gaat exploiteren vindt straks een speciaal concept plaats. Dit betekent dat gamers op doordeweekse avonden strijden in een competitie en in de weekenden toernooien zullen plaatsvinden. Bezoekers kunnen doordeweeks (overdag) samen trainen, nieuwe materialen en games testen of zich voorbereiden op een wedstrijd. Alle game arena’s zijn ingericht met computers van OVERPOWERED PC’S, die speciaal zijn ontwikkeld voor gamers van Esports Arena en exclusief verkrijgbaar zullen zijn via Walmart.com.

Door de samenwerking met Walmart kunnen medewerkers van Esports Arena in de toekomst klanten ondersteunen bij het kopen van game equipment op Walmart.com en in de Walmart-winkels. De content vanuit de in Walmart gevestigde arena’s is te vinden via Walmart.com/EsportsArena.