Nederland en Rotterdam Ahoy beginnen zich steeds meer in de kijker te spelen in de wereld van esports. Afgelopen zaterdag maakte Riot Games bekend dat de finales van de League of Legends European Championship komend voorjaar in Rotterdam gaan plaatsvinden.

Een terugkeer
Het is niet de eerste keer dat de finales van de League of Legends European Championship (voorheen European League of Legends Championship Series) in Ahoy gaan plaatsvinden. Drie jaar geleden was de locatie in Rotterdam ook al venue voor de finales van de Europese League of Legends competitie.

De LEC spring-finals worden komend voorjaar op 13 en 14 april gespeeld. De beste teams gaan dan onderling uitmaken wie Europa mag vertegenwoordigen bij het mondiale Mid-Seaon Invitational event. De teams kunnen in Ahoy worden toejuicht door ca. 15.000 fans, drie jaar geleden was het event binnen no-time uitverkocht.

De spring-finals zijn het slotstuk van het eerste gedeelte van de League of Legends competitie. Het eerste deel van de competitie bestaat uit negen speelrondes en stopt in maart. Vervolgens worden de play-offs gespeeld, waarna in Ahoy de finales gaan plaatsvinden. Het tweede gedeelte van het League of Legends seizoen (de Summer Split) start mogelijk in juni.

Foot Locker & DXRacer
Naast de bekendmaking van de locatie van de finales liet Riot Games weten dat twee nieuwe bedrijven zijn intrede gaan doen als suppliers in de competitie. De scheidsrechters worden straks aangekleed door Foot Locker en de pro’s kunnen straks hun wedstrijden spelen in de gamingstoelen van DXRacer. Daarmee voegen beide partijen zich bij Alienware, Shell en Kia die zich al eerder aan de competitie verbonden.

DreamHack
Enige tijd geleden sloot Rotterdam Ahoy ook al een samenwerking met DreamHack af voor de eerste Rotterdam Games Week. Het event van DreamHack vind plaats van 18 tot 20 oktober en vormt de kern van de Rotterdam Games Week.